Framgångsrika aktieinvesterare

En av de mest kända affärsmännen genom tiderna är Warren Buffett, som av många anses vara den bästa investeraren i världen. Han kom ifrån en blygsam bakgrund och fick en tuff start i livet då han till exempel hade dåliga betyg i skolan, men började sitt arbete med investeringar redan i högstadiet, och har fortsatt sedan dess. Under sin levnad har Buffet byggt upp en förmögenhet på runt 58,2 miljarder dollar, och rankades 2008 som den rikaste mannen i världen enligt tidningen Forbes.

Buffets investeringsstil var nyskapande för sin tid, och har tack vare Buffetts stora framgångar nu blivit en modell som många följer. Stilen kan sägas vara motsatsen till de hektiska Wall Street-scenerna vi ser i filmer, då man köper och säljer aktier snabbt beroende på hur de stiger eller faller på börsen. Buffett köpte istället aktier för deras kassaflöde, och behöll de aktier han köpte i decennier, om han någonsin sålde dem överhuvudtaget. Det var långsiktiga investeringar.

En annan man som gjort sig känd för sin förmåga att göra lönsamma aktieinvesteringar är Lennart Israelsson, som också kallas Aktiestinsen på grund av hans tidigare anställning på SJ. Israelsson gjorde sin första investering för att han såg det som ett sätt att dryga ut kassan. Han köpte fem aktier i Sandvik för 600 kronor, en investering som skulle leda till flera. Det tog honom lång tid att samla ihop den första miljonen, hela 34 år, men därefter rullade det på som tåget. Till slut hade Israelsson sparat ihop en förmögenhet på 150 miljoner kronor.

Från Ungern kom en man till Sverige 1956 som nu är en av världens mest framgångsrika aktieinvesterare. Han heter László Szombatfalvy, är idag 87 år gammal och har en förmögenhet på en halv miljard kronor efter en bodelning med sin fru där hon fick hälften av de tio miljoner aktierna i Castellum som utgjorde hans förmögenhet. Idag hänger han sig själv och sin rikedom åt att jämna ut klyftorna i samhället.

Om du själv vill bli lika framgångsrik som dessa tre aktieinvesterare kommer du att behöva arbeta hårt och ägna dig på heltid åt ditt företag. Det kan då vara bra att ta hjälp från andra med några av de administrativa delarna av företagande, till exempel fakturering. Fakturino kan hjälpa dig att komma igång med factoring.

originmag